Dont Worry Logotyp

Varför Costa Blanca?

Costa Blanca, i Alicante-provinsen är ett av Spaniens populäraste turistmål. Här finns fina stränder, en mängd attraktioner, ett stort urval städer och fastigheter för alla smaker. Costa Blanca ger dig möjlighet att kombinera den lugna vilsamma livspulsen på terrassen, vid poolen eller på stranden med ett aktivt och rikt liv.

Ett av Spaniens
populäraste turistmål

Hur börjar vi?

Ibland anordnar jag inspirationskvällar där jag berättar om processen men personligen föredrar jag att komma hem till er och er familj och i lugn och ro gå igenom allt. Bara slå en signal så ska vi se om vi kan hitta en tid som passar oss alla.

Smaker från medelhavet

Spansk matkultur är en god anledning till att både besöka och flytta till landet. Rätter som spansk tapas och paella känner många till och kanske äter till vardags i Sverige, men det är stor skillnad på att faktiskt äta den äkta varan på plats med spanska råvaror. Här är det vanligt med lokala marknader där du kan köpa dagsfärsk frukt och grönt, och vid kusten även nyfångad fisk och skaldjur. Kvaliteten på spanska råvaror är hög och många upplever att bland annat grönsakerna smakar mer i Spanien.

Förutom smakerna, tycker många även om hur spanjorerna umgås runt maten. Här är måltiderna långa och du kan njuta av maten tillsammans med familj och vänner långt efter solen gått ner.

Tapas Spanien
Glada padelspelare i Costa Blanca, Spanien

Möjlighet till ett aktivt liv

Spaniens varma och milda klimat gör det enkelt att leva ett aktivt liv. Det finns ett stort utbud av golf-och padelbanor – och att ta en promenad längs med stranden i solnedgången är inte heller helt fel. Spanien är även det näst mest bergrika landet i Europa och allt fler upptäcker tjusningen med att cykla eller vandra i Spanien.

Milslånga stränder

Strand, bad och sol är för många synonymt med Spanien – inte konstigt då landet har 8 000 kilometer kust med cirka 600 stränder. De flesta har blivit tilldelade en blå flagga, en certifiering på att stranden håller en hög kvalité i renlighet, faciliteter och bekvämlighet. De milslånga stränderna längs med kustremsan Costa Blanca är bland de populäraste. 

Strand costa blanca
Ett rikt kulturarv

Ett rikt kulturarv

Den som är intresserad av historia och kultur lär inte heller bli besviken på Spaniens utbud. Här finns ett gediget arv av arkitekter, formgivare och konstnärer vars avtryck syns runt om i landet i form av bland annat pampiga kyrkor, renässansslott och modernistiska byggnader. 

Alicante, Cartagena och Murcia är de största städerna med ett rikt kulturliv i området men den mest kända staden för svenskar i regionen är Torrevieja som har förvandlats från en gammal fiskeby till en modern mellanstor stad under de senaste decennierna

 

En lugnare livsstil 

Sist men inte minst bjuder Spanien på en livsstil som du inte hittar i Sverige. Förutom det varma klimatet som gör att du kan vistas mycket utomhus finns här även en annan dygnsrytm och andra matvanor. En välkomnande livsstil som låter dig slappna av och känna dig hemma.