Dont Worry Logotyp

När är bäst att förverkliga sin husdröm i Spanien?

Jag och min fru pratade ofta om ett eget boende i Spanien, speciellt den mörkare delen av året, eller de gånger då sommaren i princip regnade bort.
När vi pratade om det så pratade vi att göra det i framtiden, sen när vi gått i pension, sen när barnen var större, sen när vi sparat mer pengar, alltid detta SEN….

Men till slut bestämde vi oss för att starta vår resa mot vår husdröm i Spanien och vår tanke var att sätta oss in i och besöka de olika områden i Spanien för att sedan hitta det perfekta stället.
Costa del Sol i söder, Costa Blanca i öster och området runt Almeria, mitt emellan.

Anledningen till att vi drog igång det hela, även om vi hade några år kvar till pensionen, var att vi dels ville leva i nuet och dessutom ville vi ha ett projekt att prata om och se framemot framöver. I vår omgivning såg vi att några hade blivit drabbade av allvarliga sjukdomar och vi bestämde att om vi bara tänker på det och skjuter det framför oss kanske det en dag blir för sent att göra det…

Vi besökte i alla fall en mässa om att köpa hus utomlands 2018. Det var ganska förvirrande på mässan, många mäklare på plats, broschyrer med fantastiska hus och lägenheter, filmklipp med lyxiga boenden och otroliga stränder med kristallklart vatten. Det vi saknade var en opartisk person som visste hur allt fungerade så man kunde känna sig trygg när väl hittat något.

Vi bokade in en resa till Costa Blanca sommaren 2018 tillsammans med våra 2 tjejer som då var 8 och 18 år. Tanken var som sagt att nästa resa skulle bli till Costa del Sol och till sist en tripp till Almeria innan vi skulle bestämma oss.

Vi hyrde en lägenhet i en liten by som heter Torre de la Horadada som ligger lite söder om Torre Vieja. Byn är inte så stor och många Madridbor flyr hit när de har semester. Det finns många olika stränder, en mysig strandpromenad, ett gammalt torg med massor av restauranger och ett alldeles nybyggt torg/centra med fler restauranger och barer. Det får inte byggas några högre hus så den mesta bebyggelsen är endast en eller två våningar hög.

Under veckan hade vi bokat in lite visningar med en mäklare och hittade ett trevligt projekt som höll på att byggas. Det byggs vanligen i olika faser i Spanien och det vi kollade på var fas 1 klar och några hade flyttat in. Fas 2 var uppe men inte klar och fas 3 var inte ens påbörjad.

Kvällen efter visningen var det stora diskussioner men en sak var klar; hela familjen var förälskad i Spanien, Torre de la Horadada, lägenhetsprojektet, människorna, strandpromenaden, stränderna…

Den kvällen kom vi fram till att det säkert finns hundra sådana här drömställen, som passar oss perfekt, på olika platser i Spanien. Men nu när det känns rätt i både mage och hjärta, varför ska vi då åka runt och titta efter fler ställen och kanske få beslutsångest och dessutom vänta med att få njuta av eget boende i Spanien redan nästkommande sommar.

Det finns säkert de som tycker att vi var för impulsiva men det är inte de som bestämmer över vårt liv som tur är. Sagt och gjort dagen efter träffade vi mäklaren och skrev ett reservationskontrakt på en lägenhet i fas 3 och då startade resan på riktigt men det är en helt annan historia som jag kommer att berätta om framöver.